BMI Berekenen

Voer je gegevens hieronder in:
Gewicht:
Lengte:
Leeftijd:
BMI cijfer
Uitkomst
-
Geef deze tool een cijfer
4.8/5 - (14 stemmen)

Snel en makkelijk je BMI weten met deze meter

Wat is het?

Iedereen heeft wel eens van BMI gehoord. Het staat voor Body Mass Index. Door je BMI te berekenen (hier is een formule voor nodig) kom je erachter of je gewicht gezond is, of niet. Dit is een vrij goede indicatie die de gemiddelde Nederlander kan aanhouden.

Onbetrouwbaar?

Er zijn een paar problemen met BMI, het houdt geen rekening met:

  1. lichaamsbouw
  2. veel spiergewicht
  3. vrouwen die zwanger zijn
  4. oudere mensen
Er zijn namelijk genoeg mensen die aan krachttraining doen, en wellicht gespierd zijn. Spieren zorgen voor erg veel gewicht, en dan kan het zo zijn dat je volgens je BMI overgewicht hebt en er wordt geadviseerd te gaan afvallen, terwijl je een gezond vetpercentage hebt, maar gewoon veel spieren. Maar over het algemeen is een BMI test een redelijk goede indicator voor de gemiddelde Nederlander. Als je écht zeker wilt zijn of het klopt, kun je ook nog je middelomtrek meten, voor een dubbele check. Hoe je dit doet, vind je op de website van Voedingscentrum.

Tips

Veel mensen denken dat als ze willen afvallen, ze weinig mogen eten, en op stokje moeten bijten. Dit is niet nodig. Eet in plaats daarvan gewoon gezonder. In plaats van koekjes, chips en andere snacks kun je bijvoorbeeld wat gezondere snacks, zoals fruit gaan eten. Een appel, een mandarijntje, wat tomaatjes. Voorkom ongezonde maaltijden en ga meer eten uit de schijf van vijf. Het kan op vele manieren. En maak het leuk voor jezelf. Kook gevariëerd en probeer nieuwe dingen uit. Misschien vindt je wel een nieuw lievelingsgerecht!