Breuken Vereenvoudigen

Voer een breuk in:
=
?
?
Antwoord:
13
4
=3
1
4

Een breuk vereenvoudigen met deze handige calculator!

Makkelijk berekenen

Wiskunde is nog een groot onderdeel van het middelbare onderwijs, maar ook daar buiten. Misschien heb je het nodig voor je baan, je HBO opleiding of gewoon je wiskunde opdrachten, dit is een super handige calculator die het proces van een breuk vereenvoudigen automatiseert. Hij pakt eerst de originele breuk, kijkt vervolgens of die breuk verkleint kan worden (het kan zo zijn dat dit meerdere keren mogelijk is), en als laatste of de breuk ook hele getallen bevat. Als dat zo is haalt hij die er eerst af en zet hij de hele getallen ervoor en de restbreuk erachter.

Breuken vereenvoudigen is hierdoor nog nooit zo makkelijk geweest. Je nu hoeft geen lastige en lange berekeningen op papier meer uit te schrijven, je kunt gewoon de calculator gebruiken. Dit scheelt tijd en energie, wat je, als je toch niet vaak met breuken rekent, beter aan andere dingen kunt spenderen.

Hoe vereenvoudig ik breuken?

Hoe handig deze calculator ook is, soms is het niet toegestaan om er een te gebruiken, of misschien wil je gewoon weten en leren hoe het nu eigenlijk werkt. Daarom een korte uitleg hoe jij zelf breuken kunt vereenvoudigen.

Het kan even duren voordat je breuken onder de knie hebt, maar geef niet op! Oefening baart kunst! Het kan erg handig zijn om te kunnen rekenen met breuken, en voor je eindexamen moet je het misschien nu eenmaal kunnen.

breuken-vereenvoudigen

Geef dit een cijfer
2.8/5 - (31 stemmen)