Wat is mijn IP adres?

Jouw gegevens:

IP adres3.229.124.74
StadAshburn
ProvincieVirginia
LandNederland
Coördinaten gelinkt aan IP adres:

Wat is een IP adres?

Het kan zijn dat je nooit van een IP adres hebt gehoord. Misschien wel, maar gebruik je het nooit. Hoe dan ook, je IP is een heel belangrijk onderdeel van jouw gebruiksgemak en verbondenheid op het internet en met websites.

Je IP adres is een adres, die aan je internet netwerk gekoppeld is. Je hebt een intern en een extern IP adres. Iedereen die nu verbonden is met het internet netwerk waar jij ook verbonden mee bent, heeft dezelfde externe IP adres, maar binnen dat netwerk zijn jullie wel allemaal unieke verbonden apparaten, en dus hebben jullie wel allemaal een ander intern IP adres. Op deze website en pagina vind je je externe IP adres.

Wat kun je ermee?

Het wordt voor heel veel dingen gebruikt. Ten eerste kun je aan de hand van iemands IP adres zien uit welke regio/plaats ze komen. Denk bijvoorbeeld aan websites voor het weer, die altijd precies weten waar jij bent, zodat ze het weer weergeven voor waar jij op dat moment bent. Websites kunnen op zo'n manier inhoud weergeven die afgestemd is op de bezoeker. Daarbij kan bijvoorbeeld ook de politie via de IP adres van oplichters soms hun locatie kan vinden. Een IP adres is dus voor een heleboel dingen goed!

3.5/5 - (15 stemmen)